Litt ekstra støtte

16. juli 2023

En løftehvilestol kan bidra til å forbedre blodsirkulasjonen og redusere risikoen for hevelse i bena.

En løftehvilestol er spesielt utformet for å hjelpe mennesker med å reise seg opp og sette seg ned på en trygg og komfortabel måte. Her er noen grunner til hvorfor eldre kan dra nytte av å bruke en løftehvilestol:


Mange eldre mennesker kan oppleve redusert styrke, balanse eller bevegelighet, noe som kan gjøre det vanskelig for dem å reise seg opp eller sette seg ned på en vanlig stol. En løftehvilestol har en innebygd mekanisme som løfter og senker stolen kontrollert, og dermed reduserer risikoen for fall eller skader.

Ved å bruke en løftehvilestol kan eldre opprettholde sin uavhengighet og selvstendighet i daglige aktiviteter. De trenger ikke å være avhengige av hjelp fra andre for å reise seg opp eller sette seg ned, noe som kan bidra til å opprettholde deres selvfølelse og selvstendighet.

Eldre mennesker kan ofte oppleve smerter eller ubehag i ledd og muskler, spesielt i ryggen, hoftene eller knærne. En løftehvilestol kan tilby forskjellige stillingsalternativer og justerbare funksjoner, som f.eks. vipping, fotstøtte og ryggstøtte, som kan gi lindring og avlastning for slike plager.

En løftehvilestol kan bidra til å forbedre blodsirkulasjonen og redusere risikoen for hevelse i bena. I tillegg kan en mer oppreist posisjon under måltider bidra til bedre fordøyelse og redusere risikoen for refluks eller sure oppstøt.

For de som trenger assistanse fra omsorgspersoner eller familiemedlemmer, kan en løftehvilestol gjøre pleien enklere og mindre belastende. Stolen kan brukes til å flytte personen fra en sittende til en stående posisjon uten å måtte løfte dem manuelt, noe som kan være fysisk krevende og potensielt føre til skader for både omsorgsgiveren og den eldre personen.

Det er viktig å merke seg at før man tar i  bruk en løftehvilestol, er det lurt å konsultere med helsepersonell eller en ergoterapeut for å sikre at stolen passer til de spesifikke behovene til den eldre personen og at den brukes på en trygg og hensiktsmessig måte.

Mer info om stoler

Ønsker å bli kontaktet

Del
Websitet er bygget i Ajour CMS