Bad med sansestimuli, et hav av muligheter!

23. oktober 2023

Kan ha en positiv innvirkning på generelle trivsel

Sansestimuli som lyd, lys og lukt kan spille en viktig rolle i å forbedre livskvaliteten til eldre og mennesker som lever med demens, spesielt i forbindelse med bad. 


Her er noen måter disse sansestimuleringene kan være til nytte:

Lyd

Beroligende musikk eller naturlige lyder som bølger eller fuglesang kan bidra til å skape en avslappende atmosfære under badet. Dette kan bidra til å redusere angst og stress.

Lette lyder av vannstråler eller fossefall kan bidra til å skape en avslappende og forfriskende opplevelse.


Lys
Naturlig lys eller mykt, dempet lys kan hjelpe til med å skape en rolig atmosfære som fremmer avslapning under badet. Dette kan være spesielt beroligende for eldre eller personer som lever med demens.

Fargespekteret kan også spille en rolle. Beroligende farger som blått og grønt kan bidra til å skape en avslappende atmosfære, mens varmere farger som gult og oransje kan stimulere sansene.


Lukt

Aromaterapi med duftende oljer som lavendel, rosmarin eller sitrusfrukter kan hjelpe til med å fremme avslapning og redusere angst. Friske lukter av renhet kan bidra til å skape en følelse av velvære og komfort.

Ved å implementere disse sansestimuliene på en forsiktig og tilpasset måte kan man bidra til å skape en beroligende, avslappende og terapeutisk badeopplevelse for eldre og personer med demens. Dette kan igjen ha en positiv innvirkning på deres generelle trivsel, redusere angstnivået, forbedre søvnkvaliteten og bidra til å skape en mer behagelig og positiv opplevelse i hverdagen.


Del
Websitet er bygget i Ajour CMS